Jacht verkopen

Bij Jachtmakelaardij Barendrecht kunt u zowel terecht voor de koop als voor de verkoop van een jacht. Onze expertise ligt vooral bij zeiljachtschepen die tot de klassen grote schepen behoren (meer dan 12 meter) en tussen de 80.000 – 300.000 euro liggen qua prijs. Klanten weten dit, en de bezoekers van onze site en kantoor zijn dus vaak ook gericht op zoek naar een zeiljacht die aan deze voorwaarden voldoet. Door onze makelaardij te gebruiken komt u dus in contact met deze specifieke doelgroep. De kans dat u sneller verkoopt wordt hierdoor groter.

Juridische bescherming bij verkoop van uw jacht

Een ander voordeel van het verkopen via Jachtmakelaardij Barendrecht in plaats van zelfstandig, is dat u juridisch gezien veel beter beschermd bent. Op het moment dat u uw schip besluit te verkopen bij onze makelaardij zult u gebruik maken van de nieuwste HISWA koopovereenkomst. In deze koopovereenkomst wordt alles nauwkeurig vastgelegd; de naam van de contractnemers, de oplevering van de boot, de prijs, levering en ook de consequenties van het breken van het contract. Deze koopovereenkomst is rechtsgeldig en zorgt ervoor dat u minder risico loopt. Mocht er uiteindelijk toch iets voorvallen met een koper, dan kunt u via ons kantoor contact opnemen met de geschillencommissie.

De adviserende functie van Jachtmakelaardij Barendrecht

De meerwaarde van het gebruik van onze makelaardij zit niet alleen in het uitbesteden van de administratieve en juridische taken. Als u uw jacht maar niet verkocht krijgt, is daar waarschijnlijk een reden voor. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel marktkennis opgedaan en daarom kunnen wij u hierin goed adviseren. Misschien is uw vraagprijs te hoog in vergelijking tot de vraagprijs van soortgelijke boten. Het kan echter ook dat uw boot een nieuw likje verf kan gebruiken, of een grote onderhoudsbeurt. Al met al een hoop manieren waarop Jachtmakelaardij Barendrecht u kan helpen om op een stressvrije manier uw jacht voor een goede prijs te verkopen.