Jacht kopen

Jachtmakelaardij Barendrecht is al twintig jaar actief in de jachtmakelaardij branche. Onze expertise ligt voornamelijk bij zeiljachten uit de grotere klassen. Op deze pagina leggen wij u uit wat er bij het kopen van een jacht komt kijken en wat de voordelen zijn van het kopen via een makelaar die is gespecialiseerd in (zeil)jachten en volledig op de hoogte is van de (ver)koopprocedures.

De procedure bij het kopen van een jacht

Als u een helder idee heeft van uw wensen en budget, dan maakt u een afspraak met een van onze adviseurs. Zij zullen vervolgens door het complete en actuele aanbod van boten heengaan en kijken of er boten zijn die binnen uw profiel passen. Misschien hebt u zelfs al iets gezien? Vervolgens begint het onderhandelingsproces en vervolgens een hoop administratief, zakelijk en juridisch werk. Denk hierbij aan het uitbrengen van een bod, en bij acceptatie het uitvoeren van een technische controle, het ondertekenen van de koopovereenkomst en bemiddelingsovereenkomst en het afsluiten van verzekeringen. Zoals u ziet komt er veel kijken bij het kopen van een schip. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen.

Voordelen van kopen via jachtmakelaardij Barendrecht

Het kopen van een jacht via onze, HISWA gekwalificeerde, makelaardij heeft verschillende voordelen. Ten eerste heeft een makelaar een goed beeld van de huidige markt. Als u een jacht wil kopen kunnen wij u precies vertellen welke schepen mogelijk zijn binnen u budget. Andersom kunnen wij ook inschatten voor hoeveel u een jacht weer kan verkopen. Maar bijvoorbeeld ook of er van tevoren nog onderhoud moet worden gepleegd. Ten tweede handelen wij de administratieve en zakelijke taken voor u af en werpen wij ons op als bemiddelaar tussen de koper en de verkoper. Het is bijvoorbeeld ook de makelaar die voor u onderhandelt over het bod. Ondertussen kunt u zich richten op andere zaken. Het laatste voordeel is dat jachtmakelaardij Barendrecht extra (gratis) diensten levert aan haar klanten. Zo wordt het schip voor de koop gecontroleerd op technische mankementen, heeft u recht op een garantietermijn en krijgt u korting op een plaats in de haven van Barendrecht. Ook hebben wij betrouwbare connecties waar u gebruik van kunt maken. Heeft u interesse in het kopen van een jacht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag.